Charcoal grilled veggies

Charcoal grilled veggies



Met je groente kan je zoveel meer op de barbecue en ze smaken ook nog lekkerder als ze van de barbecue afkomen. Deze video is meer een tip dan een echt recept. Het is een basis voor een verdere verwerking van groente in gerechten.

Groente die je bijvoorbeeld kan gebruiken:
  • prei
  • paprika
  • rode ui
  • knoflook bol
  • maar denk ook aan meiknolletje, aubergine, courgette 

Bereidingswijze:
  1. Leg de ui, prei en paprika in zijn geheel in de briketten/houtskool. Doe de deksel erop en laat ze helemaal zwart worden. Wel af en toe even draaien.
  2. Doe de knoflook (die je eigenlijk poft) in een stuk alufolie en schenk er ruim olijfolie op. Leg deze tegen de briketten/houtskool. Doe de deksel erop en laat de knoflook helemaal zacht worden.
  3. Wanneer de groente helemaal zwart zijn, haal je ze van de barbecue. 
  4. Wikkel de groente in alufolie of in een plastic zakje en laat even rusten. Je kan dan zo het velletje er beter afhalen. 
  5. Verwijder het velletje en klaar is je paprika, prei of ui voor verdere verwerking in een salade of als topping bij je vlees. 
  6. De knoflookteentjes kan je er zo uit halen en deze teentjes kan je gebruiken voor op je vlees, voor in marinades of in salades.
Kortom, wees creatief want je kan zoveel met groente en vooral met deze manier van bereiding geef jij je groente net die extra BBQ flavour!

 

      

 << terug naar FIRE&FOOD recepten

 

Doet de link het niet? Klik dan hier
            Meer video's zien? Ga naar ons YouTube kanaal