BBQ PiggyBread

BBQ PiggyBread


Ingrediënten:

  • 12-15 plakjes ontbijtspek
  • 1 pak kant-en-klaar breekbrood
  • 4 eetl. gesmolten boter
  • 100 ml  ahornsiroop
  • 90 g bruine suiker
  • ½ theel. kaneel
Bereidingswijze:
  1. Grill de plakjes ontbijtspek knapperig en leg ze op een bord. Laat ze afkoelen en breek ze dan in stukjes. 
  2. Meng in een kom de gesmolten boter met de ahornsiroop. Mix in een ander schaaltje de suiker en kaneel met elkaar. 
  3. Haal het breekbrood uit de verpakking en breek de broodjes los van elkaar.
  4. Smeer de helft van het boter-stroopmengsel in een ovenvaste schaal en strooi de helft van de kaneel-suikermix er over. 
  5. Verdeel dan de helft van het spek over de bodem en leg hierop de stukjes brood en druk ze stevig aan.
  6. Verdeel de rest van  het boter-stroopmengsel, kaneel-suikermix en spekstukjes over het brood en plaats het geheel in de barbecue. 
  7. Sluit de deksel en grill het 30-40 min. bij een temperatuur van ±180 ° C. De tijd is wel afhankelijk van de grootte van het brood. Controleer of het brood gaar is door een houten satéprikker erin te steken. Blijft het stokje schoon, dan is het brood gaar.
  8. Laat brood afkoelen en haal het uit de vorm.

      

 << terug naar FIRE&FOOD recepten

 


Doet de link het niet? Klik dan hier
            Meer video's zien? Ga naar ons YouTube kanaal