Pekelbad

Pekelbad, of brine, maken 


Ingrediënten:
door Harry Havinga, bbqguru.nl

  • 3,5 l karnemelk
  • 3,5 l water
  • 400 g zeezout
  • 48 g All Purpose Rub
Bereidingswijze:
  1. Maak zoveel brine/pekel dat de kalkoen volledig kan worden ondergedompeld.
  2. Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. 
  3. Voeg dan de rub toe. 
  4. Daarna kan het water bij het mengsel en dan het laatste 200 gram zout. 
  5. Leg de kalkoen in een grote plastic emmer en voeg de brine toe. Plaats de emmer in de koelkast voor minimaal 12 uur. Spoel de kalkoen af met koud water en dep deze droog.
Tip van Harry:
Het percentage zout in het pekelbad ligt tussen de  5-10%, dus tussen de 50 en 100 gram op één liter water. Hoe lang je pekelt is deels afhankelijk van de grootte van je kalkoen. Ik hou voor een kalkoen van 4,5 kilo zo’n 12 uur aan, lekker ‘slow’ dus.

 


Doet de link het niet? Klik dan hier
            Meer video's zien? Ga naar ons YouTube kanaal