Kalkoenborst

Kalkoenborst


Ingrediënten:

Bereidingswijze:
  1. Wij hebben de bout eerst 12 uur in een pekelbad gehad, zie deze video.
  2. Dep de kalkoenborst droog en bestrooi de kalkoenborst rondom met kruiden.
  3. Zet de kalkoenborst eerst op het directe gedeelte aan voor een mooie grillstreep.
  4. Leg de het vlees op het indirecte gedeelte van je barbecue en gaar totdat de kalkoen een kerntemperatuur van 70°C heeft.
  5. We voegen tijdens de garing steeds houtsnippers toe aan het vuur om een mooie milde rooksmaak aan de kalkoen mee te geven. 
  6. Laat de kalkoen even rusten voor aansnijden zodat de sappen zich weer kunnen herverdelen.

Op zoek naar een leuk feestdagencadeau?
Geef een jaarabonnement op het BBQ-magazine FIRE&FOOD voor slechts EUR 27,50!

 

 

Doet de link het niet? Klik dan hier
            Meer video's zien? Ga naar ons YouTube kanaal