Gegrilde coquilles met sinaasappeldressing

Gegrilde coquilles met sinaasappeldressing



door Peter Gast, restaurant 't Schulten Hues

Ingrediënten
:

  • voorgerecht, voor 4 pers.
  • 3 coquilles p.p.
  • 4 schelpen
  • een beetje bieslook en peterselie ter garnering
  • ca. 6 stronkjes witlof
  • Maldon zout, grove zoutvlokken

voor de dressing van sinaasappel:
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 50 g suiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 20 g azijn
  • zout
Bereidingswijze:
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar met behulp van een staafmixer. Breng het vervolgens op smaak met iets zout.
  2. Snij de witlof doormidden, laat het hart zitten. Blancheer de witlof kort en gril ook even kort aan wanneer je de coquilles grilt.
  3. Gril de coquilles kort, voor ±2 min. per kant. Zorg dat je een mooie grilstreep hebt. De coquille mag nog half rauw van binnen zijn, dan is hij ook het lekkerst.
  4. Gebruik om dit gerecht te serveren een diep bord. Leg op de bodem een laagje zout en plaats daarin de schelp. In deze schelp schenk je vervolgens een laagje van de dressing. Daarna leg je hierop 3 halve stronkjes witlof met daarop de coquilles. 
  5. Garneer af met wat takjes bieslook en peterselie. Schenk er nog wat dressing overheen en serveer direct uit.

 << terug naar FIRE&FOOD recepten

 
  

Doet de link het niet? Klik dan hier

            Meer video's zien? Ga naar ons YouTube kanaal