Schweinehaxe

Schweinehaxe


 
Ingrediënten: 
voor erbij:
  • zuurkool gesmoord in een pannetje
  • alufolie om in te pakken
  • een biertje om erbij te drinken

 
Bereiden:
  1. Breng je barbecue op een temperatuur van 110-120°C.
  2. Bestrooi het vlees rondom met de rub en leg de schweinehaxe op je barbecue. Sluit de deksel.
  3. Gaar nu het vlees tot dat het een kerntemperatuur van ca. 80°C heeft bereikt. Het vlees moet mooi zacht en mals aanvoelen.
  4. Haal het vlees van de barbecue, pak hem eventueel even in zilverfolie en laat het even rusten (dit zie je niet in de video).
  5. Serveer het vlees met wat gesmoorde zuurkool, Röstkartoffeln en een biertje
  
Tip:
  • Voor een extra smaakaccent voegde wij wat rookhout toe van Cook in Wood Deze week je van te voren - ca. 30 min. - in koud water. Strooi dit direct uit op de kolen wanneer je het vlees op de barbecue legt.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier