Flammkuchen

Flammkuchen met spekjes


 
Ingrediënten: 
 
Bereiden:
  1. Verwarm een pizzasteen in de barbecue.
  2. Bestrooi je werkoppervlakte met wat bloem. Leg er flammkuchen op. 
  3. Smeer op de flammkuchen een laagje crème fraîche en bestrooi met spekjes en fijngesneden preiringen. 
  4. Strooi nu bloem op de pizzasteen. 
  5. Bereid de flammkuchen op een voorverwarmde pizzasteen met gesloten deksel zo'n 3-4 minuten bij ca.300°C. Blijf er wel bij, want het kan hard gaan.
  6. Haal de flammkuchen er uit en snij er stukken van. Serveer direct.  
Tip:
Je kan de topping zo gek maken als je wilt. Met zalm, parmaham, tomaatjes of zelfs nutella. De flammkuchen die wij gemaakt hebben is de klassieker onder de flammkuchen.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door GFSFlammkuchen