Gegratineerde oesters met grapefruit en rode peper

Gegratineerde oesters met grapefruit en rode peper


 
Ingrediënten: 
  • 6 oesters
  • een beetje olie
  • 1 rode ui, in fijne ringetjes gesneden
  • 1 paprika, fijn gesneden
  • ½ rode peper, fijngesneden, zaadlijst eruit
  • 2 grapefruits, en vive gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn  gesneden
  • 3 eetl. honing
  • handjevol basilicum, fijngesneden
  • handjevol peterselie, fijngesneden
  • zout en peper
  • oestermes
Bereiden:
  1. Fruit voor de topping in een pan met wat olie de ui en knoflook. Voeg de helft van de fijngesneden grapefruit en paprika. Bak dit zachtjes aan en haal van het vuur. Roer de honing, basilicum, rode peper, zout en peper er door heen. Opzij te zetten.

  2. Grill de oesters, met de platte kant naar boven, op een matig hoog vuur 3-5 minuten of tot oesters beginnen te openen. Gooi de oesters weg die niet openen. Haal de  oesters van de grill. Verwijder de bovenste schelpen met pannenlappen. Let op de oesters zal heet zijn. Draai de oesters uit de onderste schelpen met een mesje.

  3. Leg nu op elke oester 1 theelepel met de topping en een partje van de grapefruit. Leg ze weer op de BBQ en warm ze even door, ca 3 min. Bestrooi met peterselie. Dien onmiddellijk op.
 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Hier hebben wij onze opname gedaan: Kasteel Café Heeren Dubbel