3 x BBQ Focaccia Boboli

3 x BBQ Focaccia Boboli



 


Ingrediënten voor de Boboli BBQ Burger 
  • Focaccia brood, uit het koelvak van Boboli
voor de balsamico-uien:
  • 4 uien, 2 eetl. bruine suiker, 80 ml balsamico-azijn, zout en peper, een beetje olie voor het bakken van de uien

voor 1 burger :

  •  200 g rundergehakt, zout, peper, burgersaus, balsamico-uien, rucola, gorgonzola 
 
Bereiden:
  1. Snij de uien in plakken van ca. 5 mm. Fruit ze aan in een beetje olie. Voeg dan wat peper en de bruine suiker toe. De suiker karamelliseert een beetje en geeft de ui een zoetig smaakaccent. Blus de uien af met de balsamico-azijn en laat het geheel reduceren bij een matige temperatuur. Na ca. 30 min. zal de balsamico ingekookt zijn en de balsamico-uien zijn heerlijk op smaak.
  2. Breng het gehakt alleen op smaak met zout en peper en een paar blokjes van de gorgonzola. De kaas zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft en een heerlijk aroma krijgt. Vorm een mooie schijf van het vlees met een diameter van ca. 12 cm. Richt je barbecue in met een directe en indirecte zone. Zet de burger eerst direct aan en laat deze dan verder garen in de indirecte zone. 

  3. Verwarm ondertussen op indirecte wijze de focaccia, zo'n 10 min bij 180 C met gesloten deksel. Snij de focaccia open en bestrijk de onderkant in met de burgersaus, vervolgens de gorgonzola, de door het midden gesneden burger, en de balsamico-uien.

 Ingrediënten voor de Boboli BBQ Wasabi Zalm:
  • Focaccia brood, uit het koelvak van Boboli
  • 1 moot verse zalm
  • Rucola
  • Wasabi-mayonaise: mayonaise, wasabi en citroensap
Bereiden:
  1. Maak de wasabimayonaise. Mix hiervoor mayonaise met wasabi en een scheut citroensap met elkaar. Doe de wasabi naar smaak, let op dit is erg pittig.
  2. Verwarm de zalm en focaccia op indirecte wijze, zo'n 10 min bij 180 C met gesloten deksel.
  3. Snij de focaccia open, beleg hem eerst met rucola, dan de zalm en vervolgens de wasabimayonaise.
 Ingrediënten voor de BBQ Bacon-Choco dip:
  • Focaccia brood, uit het koelvak van Boboli
  • Chocoladesaus 
  • Een paar plakjes spek
Bereiden:
  • Grill op het direct gedeelte een paar plakjes spek krokant en hak ze fijn.
  • Maak een chocoladesaus door in een pannetje slagroom en smeltchocalade te doen smelten of verwarm een kant en klare chocoladesaus
  • Verwarm op indirecte wijze de focaccia, zo'n 10 min bij 180 C met gesloten deksel. 
  • Snij de focaccio in reepjes of blokjes en leg dit op een schaal met een bakje met spek en de saus. Dip dan eerst de focaccia in de chocolade en dan in het spek!

<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Boboli