Whisky Flank Steak

Whisky Flank Steak

Ingrediënten: 

  • Flank steak, ook wel een vinkenlap. Vraag ernaar bij je slager
  • 1 bosje lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 2 eetl. bourbon whisky
  • 4-5 eetl. honing
  • 4-5 eetl. sojasaus
  • zout en peper
  • SuperFast Thermapen®
Bereiden:

  1. Roer voor de marinade de honing, lente-uitjes, whisky en sojasaus door elkaar. Leg het vlees in  een ondiepe schaal en meng er de marinade door heen. Dek af en laat dit zo’n 2 uur marineren in de koelkast.
  2. Haal het vlees 1 uur voordat je gaat grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  3. Laat je barbecue warm worden totdat je kolen een grijze gloed hebben. Leg het vlees direct op je rooster en grill het 5 minuten aan iedere kant.  
  4. De beste smaaksensatie heb je als het vlees een kerntemperatuur bereikt van 35° C. Check dit met je Thermapen. Laat het even in aluminiumfolie rusten. 
  5. Strooi voor het serveren nog wat versgemalen zout en peper overheen en trancheer het vlees.



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier
 
Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door SuperFast Thermapen®