Varkensfilet in het hooi

Varkensfilet in het hooi


 
Ingrediënten: 
  • 2 kilo varkensfilet
  • prei
  • paprika
  • olijfolie
  • hooi in emmer met biertje
  • ½ bosje munt 
  • ½ bosje peterselie 
  • ½ bosje dragon 
  • plakjes spek
  • zout & peper
  • slagerstouw
  • aluminiumfolie
  • Chef Alarm

Bereiden:
  1. Snij het vlees verticaal over de lengte in, tot over de helft van de dikte van het stuk vlees.Maak dan snede naar opzij, zowel naar links als rechts en klap het vlees open.
  2. Bestrijk de binnenzijde met olie, peper en zout.
  3. Leg er de reepjes prei en paprika in. Verdeel zoveel mogelijk vulling over het vlees, zodat je het stuk nog net weer dicht kunt klappen. Knoop met slagerstouw het gevulde vlees als een rollade dicht.
  4. Maak het hooi vochtig met water (of bier) en leg een laagje van circa 2 centimeter op een stuk aluminiumfolie.
  5. Leg de helft van de kruiden op het hooi en plaats de rollade hierop.
  6. Bedek het vlees met de overige kruiden, de plakjes spek en bedek alles weer met een laagje hooi. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
  7. Grill het geheel (op ca. 175 gr) gedurende ca. 1½  uur. De binnentemperatuur van het vlees dient hooguit 63 gr. te zijn dus check regelmatig!
  8. Laat het vlees van de barbecue af nog zeker 10 minuten rusten (zo gaart het nog een paar graden na) Snij het vlees zorgvuldig in plakken van ca. 1cm dik. 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Thermapen