Rib-eye met mangochutney

Rib-eye met mangochutney 

Ingrediënten: 

  • 350-400 g rib eye
  • 1 rijpe mango, in blokjes gesneden, ca. 2 x 2 cm 
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden, ca 0,5 x 0,5 cm 
  • 300 g Roquefort (of andere blauwe kaas), zeer grof gehakt
  • 2-3 handje vol rucola salade
  • balsamico-azijn
  • Verycook plancha
 
Bereiden:
  1. Gril de rib-eye rondom op de plancha tot je gewenste gaarheid. Haal ze eraf en laat ze ingepakt even rusten. 
  2. Fruit nu op de plancha de uien aan en voeg daarna de mangoblokjes toe. Dit mengsel gaat zich heerlijk karameliseren en neemt de achtergebleven vleessappen op. Voeg eventueel vleessap nog toe wat bij het vlees vrijkomt.
  3. Voeg op het laatst de kaas toe, laat het smelten. 
  4. Leg nu het vlees weer terug op de plancha en geef het nog een laatste tik.
  5. Verdeel op de borden de rucola, de rib-eye en het mangomengsel. Druppel er nog wat balsamico-azijn over  heen en serveren maar.

 


 Deze video is mede mogelijk gemaakt door Verycook

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier