Pulled Chicken burger

Pulled Chicken burger 


 
Ingrediënten, voor 4 pers.: 
  • 1 kip
  • milde paprikapoeder
  • hamburgerbroodjes of pita’s
  • ijsbergsla
  • 1 ui, fijngesneden
  • olijfolie
  • Sweet Baby Ray’s Original barbecuesaus
  • rooksnippers
  • kiphouder of anders een open bierblikje, ¾ gevuld
  • geweekte rooksnippers
Bereiden:

  1. Wrijf de kip in met een beetje olijfolie en verdeel de kipkruiden gelijkmatig. 
  2. Zet dan de kip op de kiphouder of op het bierblikje op de barbecue. 
  3. Laat het, met gesloten deksel, bij 170°C mooi goudbruin worden. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van min. 70°C. 
  4. Voeg tijdens het grillen van de kip enkele rooksnippers toe aan de barbecue.
  5. Haal de kip van de barbecue. 
  6. Verwijder de huid en ga het kippenvlees mooi plukken. 
  7. Leg dit kippenvlees in een schaal en meng dit met de Sweet Baby Ray’s barbecuesaus. 
  8. Snij de huid in kleine stukjes en bak deze lekker krokant samen met de gesnipperde ui in een pan.
  9. Voeg dit dan toe bij het kippenvlees en meng alles even goed door. 
  10. Snij een broodje open, smeer wat barbecuesaus erop, leg op de onderste helft ijsbergsla, dan de ‘pulled chicken’. 
  11. Voor de sausliefhebbers mag er best weer een laagje barbecuesaus erbij en dan sluit je af met de bovenkant van het broodje.




 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video is mede mogelijk gemaakt door Sweet Baby Ray's