BBQ bacon sausage

BBQ bacon sausage 


 
door www.juriaanopmeer.nl
hoofdgerecht, voor 4 pers

Ingrediënten: 
  • 4 braadworsten
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Provençaalse kruiden
  • little gem, sla soort
  • hard gekookt eitje
  • geblancheerde groene asperge ter garnering

voor de aardappelsalade:

  • 1 kilo Roseval-aardappelen, grof gesneden met schil
  • 4 augurken, grof gesneden
  • 4 eet. zilveruitjes, halveren
  • 1 fris-zure appel, b.v. Jonagold, in blokjes gesneden

voor de dressing:

  • 1 eetl. sap van zilveruitjes
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. grove mosterd
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 3 eetl. peterselie, selderij en bieslook, fijngesneden
  • zout en peper

voor de mosterdmayonaise:

  • 2 eetl. mosterd
  • 2 eetl. mayonaise
  • zout en peper
  • beetje citroensap 
Bereiden:
  1. Begin met de mosterdmayonaise. Meng alle ingrediënten tot een gladde massa en zet koud weg. Doe dit ook met de ingrediënten voor de dressing. Begin nu met de aardappelsalade. Blancheer de aardappelen, met schil, beetgaar in water met een beetje zout. Snij ze grof en meng ze lauwwarm met de dressing. Daarna de overige ingrediënten toevoegen. Eventueel naar smaak nog extra peper en zout toevoegen.Tot gebruik in de koelkast bewaren. 
  2. Rol de worstjes in het spek en rol ze door de Provençaalse kruiden. De worsten op een matig vuur grillen tot ze mooi bruin en gaar zijn. 
  3. Op bord de aardappelsalade opmaken met eventueel een blaadje little gem, partjes hardgekookt ei en geblancheerde groene asperges. Lepel de mosterdmayonaise en braadworst erbij.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier