BBQ & bier spareribs met de BBQ Guru

BBQ & bier spareribs


 

hoofdgerecht, voor 4 pers

Ingrediënten: 
  • spareribs voor 4 pers.
  • barbecuekruiden, bijvoorbeeld de Szeged ribrub
  • bier voor het sprayen van de ribs
  • appelhoutsnippers, voor het roken
  • BBQ Guru Party

voor de bierglaze:

  • 250 ml passata 
  • 250 ml bokbier 
  • 4 eetl. Sweet Baby Ray’s Original barbecuesaus
  • 6 eetl. bruine suiker 
  • 4 eetl. sojasaus 
  • 1 theel. knoflookpoeder 
  • 1 theel. chilipoeder 
  • 1 eetl. balsamico-azijn 
  • 2 plakjes gember 
Bereiden:
  1. Gebruik voor dit recept een barbecue met deksel. 
  2. Ontvlies de ribs of vraag dit aan je slager. 
  3. Wrijf de ribs royaal in met barbecuekruiden. Pak het vlees in plastic folie en laat het 24 uur marineren in de koelkast. 
  4. Breng de ribs ongeveer 1 uur voor de voorbereiding uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. 
  5. Strooi ca. 20 min. voor de start wat appelhoutsnippers in een vuurvaste schaal en laat ze weken in water. 
  6. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar in een pan en zet deze op de grill. Laat het een dikke consistentie worden. 
  7. Leg de ribs op de barbecue gedurende ca. 4 uur bij een temperatuur van 120°C. 
  8. In het eerste uur zet je schaal met de geweekte appelsnippers erbij. 
  9. Tijdens de resterende drie uur spray je de ribs regelmatig in met het bier. Zo drogen de ribs niet uit. 
  10. In het laatste half uur smeer je de ribs in met de marinade. 
  11. De spareribs zijn klaar wanneer je het vlees mooi mals en sappig is en je het bijna met je vingers van bot kan trekken. 

 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door VuurenRook.nl