BBQ bavette

BBQ Bavette 

 

Ingrediënten: 

 
Bereiden:

  1. Verwijder het vet van de Bavette. 
  2. Leg vervolgens de bavette in een ovenschaal en wrijf er de barbecuerub rondom in.  
  3. Plaats het vlees vervolgens terug in de koelkast voor minimaal 6 uur. 
  4. Haal de Bavette uit de koelkast, verwijder hem uit de ovenschaal en laat het vlees op kamertemperatuur komen.   
  5. Verwarm de Monolith op 200°C en richt hem in voor de directe methode. 
  6. Gebruik hiervoor tevens het gietijzeren rooster van Monolith. 
  7. Gebruik als rookhout mesquite. 
  8. Plaats het vlees op de barbecue en gril ca. 5 min. per kant totdat de kerntemperatuur van 54°C is bereikt. 
  9. Laat de bavette dan ingepakt ca. 5 min. rusten. 
  10. Trancheer het vlees tegen de draad in aan in hele dunne plakken van ca. 3 mm.

 


 Deze video is mede mogelijk gemaakt door Lujaba

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier