BBQ Porcetta

BBQ Porcetta


 

hoofdgerecht, voor 4 pers

Ingrediënten: 

  • varkensbuik, van 1,5 a 2 kilo, zwoerd er nog aan
  • 2 eetlepels verse salieblaadjes
  • 1 eetl. verse tijm
  • 1 eetl. verse rozemarijn
  • 0,5 eetl. venkelzaad
  • 2 teentjes knoflook, alle tenen gepeld
  • zest van 1 grote citroen
  • olijfolie
  • zout & peper
  • slagerstouw
  • aluminiumfolie
  • zeer scherp mes om zwoerd in te snijden

 

Bereiden:
  1. Haal de gemarineerde varkensbuik tijdig uit de koeling om op kamertemperatuur te komen, zeker een uur voordat je hem gaat roosteren. Verwarm de barbecue   op 180 à 200°C.
  2. Neem de varkensbuik en snijd de vetlaag van het zwoerd aan de buitenkant in met een heel scherp mes. Niet te diep; het is alleen om de vetlaag open te maken en goed te laten smelten op de barbecue. Je wilt het vlees niet raken. Houd steeds ongeveer een centimeter tussenruimte. En snij in de richting zoals je de varkensbuik gaat oprollen.
  3. Meng salie, tijm, rozemarijn, venkelzaad en de knoflooktenen met een beetje olijfolie in een vijzel tot een grove pasta. Wrijf de varkensbuik hiermee goed in aan de vleeszijde. Eindig met de zest van de citroen.
  4. Rol de buik stevig op en bind ‘m dicht met slagerstouw. Smeer ‘m aan alle kanten weer in met olijfolie en riant peper & zout.
  5. Leg de buikspek – indirect - op het rooster van de barbecue  en laat ‘m dan ongeveer 1,5 uur garen. Check de gaarheid met een kernthermometer; je moet uitkomen op ongeveer 65°C; dan is het vlees gaar maar nog roze en sappig. En de buitenkant lekker knapperig. 
  6. Haal de porchetta dan van de barbecue en laat ‘m nog zo’n 10 min. even rusten. Haal de touwtjes er af en snijd ‘m in mooie dunnen plakken. Serveer met melanzane en gnocchi.

 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door BBQuality