Bierspies

BBQ Bierspies


 

hoofdgerecht, voor 4 pers

Ingrediënten: 

  • 2 varkenshaasjes
  • 300 ml bier 
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 2 rode paprika, grof gesneden
  • 3 eetl. mayonaise 
  • 1 eetl. tomatenketchup 
  • 30 g BBQ-kruiden, naar keuze
  • 1 theel. knoflookpoeder

 

Bereiden:
 
  1. Snijd het varkensvlees in grote vierkante blokjes en leg ze in een schaal.
  2. Schenk er het bier over uit en masseer het door totdat het vlees het bier heeft opgenomen. 
  3. Vervolgens voeg je de kruiden, knoflookpoeder, ui en paprika erbij. Even goed mengen met elkaar en laat dit dan ca. 3 uur marineren. 
  4. Hierna gaat de mayonaise en ketchup erbij, roer je het geheel weer even goed door en spies je het vlees en groente afwisselend van elkaar. 
  5. Bereid de bbq voor de direct methode. 
  6. Leg de spiesjes op het rooster, sluit de deksel en gril het ca. 30-40 min. Dit is ook afhankelijk van de grootte van de vleesblokjes. Draai wel tussentijds de spiesje.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier