Pizza met gegrilde kip, tomaat en mozzarella

Pizza met gegrilde kip, tomaat en mozzarella 


 
Ingrediënten, voor 4 pers.: 
  • 1 pakje kant-en-klaar pizzadeeg 
  • 1 pot tomatensaus 
  • 200 g tomaten, in plakjes gesneden 
  • 200 g kipfilet
  • 150 g kaas, geraspt 
  • een bol buffelmozzarella, in dunne plakjes gesneden 
  • olijfolie 
  • handjevol rucola
  • wij gebruikte de Bakerstone op de Grand Canyon BBQ van BBGrill

Bereiden:
  1. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus, verdeel hierover heen de tomatenplakjes en de kaas
  2. Gril de kipfilet even kort aan. 
  3. Trancheer de kip vervolgens in mooie plakjes en leg ze op de pizza. 
  4. Strooi de kaas over de pizza en leg daarop de plakjes mozzarella. 
  5. Verwarm de pizzasteen goed voor of plaats de Bakerstone op de barbecue.
  6. Bak de pizza op een hoge temperatuur (ca. 250°C - 350°C) tot de pizza goudbruin is. 
  7. Leg voor het serveren er wat rucola overheen, druppel er als finishing touch een beetje olijfolie over. 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video is mede mogelijk gemaakt door OutTrade BV