Salty Surf&Turf

Salty Surf&Turf  

 

Ingrediënten  

Bereiden:
  1. Verwarm de zoutplank op de barbecue om al het vocht er uit te krijgen. Dit doe je bij een temperatuur 180-200°C, indirect en dat duurt ca. 35-40 min. 
  2. Smeer de ribeye rondom in met een beetje barbecuerub. 
  3. Doe de gamba’s (schoongemaakt) in een beetje olijfolie met ook een beetje barbecuekruiden. Laat dit even marineren. 
  4. Verwijder een beetje van de kruiden van het vlees en doe er wat olijfolie op.
  5. Leg nu het vlees op de hete zoutplank en laat het even liggen (afh. van je dikte van je vlees), draai hem om en gril naar je gewenste kerntemperatuur. 
  6. Haal het vlees van de plank, pak het in zilverfolie en laat even rusten. 
  7. Dep de zoutplank met keukenpapier schoon en gril nu de gamba’s. 
  8. Serveer de rib-eye samen met de gamba’s. 
  9. Maak de plank weer schoon en hij is weer klaar voor een volgend gebruik.

 


 Deze video is mede mogelijk gemaakt door Lujaba

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier