Gegrilde aardbeien met kervelvinaigrette

Gegrilde aardbeien met kervelvinaigrette  


 
Ingrediënten, (voor 4 pers.);
  • 500 g aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • 3 eetl. sinaasappel- of abrikozenlikeur
  • zest van 1 citroen
  • 3 eetl. poedersuiker
  • 2 eetl. gehakte pistachenoten
  • 4 plakjes cake (zelf gemaakt of kant-en-klaar)
  • boter, om mee in te vetten
  • rooksnippers, van appel- of kersenhout
voor de kervelvinaigrette:
  • 1 bosje jonge kervel, alleen de bladeren
  • 1 theel. ahornsiroop
  • 2 eetl. pistache- of hazelnootolie

Bereiden:
  1. Alle ingrediënten voor de vinaigrette in een keukenmachine doen en goed mengen. Zet dit apart. Poedersuiker en zest door elkaar roeren. Dip de aardbeien eerst even goed in de likeur en vervolgens in het zest-poedersuikermengsel.

  2. Snij met behulp van een glas, cirkels uit de cake. Besprenkel deze cake-rondjes met de overgebleven likeur. Vet een vuurvaste ovenschaal in met de boter en leg hierin de aardbeien. Strooi er de gehakte pistachenoten over en grill dit in de barbecue bij een temperatuur van ca. 180°C voor ca. 5-10 min met een gesloten deksel en wat rooksnippers.

  3. De aardbeien zullen na deze tijd warm zijn maar niet door en door gaar. Grill de plakjes cake direct op het rooster. Voor het serveren, leg je een plakje cake op het bord met daarop de aardbeien en de kervelvinaigrette.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Hier hebben wij onze opname gedaan: Kasteel Café Heeren Dubbel