Gegrilde eendenborst met fruitsalade

Gegrilde eendenborst met fruitsalade

Ingrediënten 

  • eendenborst(en)
  • frambozen
  • sinaasappelen
  • rucola sla
  • azijn
  • olie
  • peper & zout
  • eventueel nootjes geroosterd
    Bereiding  
    1. Ontdoe de eendenborsten met een mes voorzichtig van de witte vliezen
    2. Snijd de vetkant kruisgewijs in tot op het vlees.
    3. Gril de eendenborsten ca. 1,5 minuut eerst aan de vleeszijde
    4. Daarna 45 seconden op de vetzijde voor een mooi grillpatroon
    5. Gaar de eendenborsten daarna indirect, ca. 8 minuten snijd het vlees in dunne plakjes
    6. Schil voor de salade de sinaasappel dik zodat alleen het vruchtvlees overblijft
    7. Haal de partjes vruchtvlees uit de sinaasappel en snijd 1x door het midden
    8. Maak een dressing met olijfolie en azijn
    9. Maak de rucola aan met de dressing (goed mengen!)
    10. Leg in het midden van het bord een bergje rucola en verdeel de frambozen en sinaasappel over de salade
    11. Drapeer de plakjes eendenborst over de salade
    12. Bestrooi met de geroosterde noten, zout & peper 
     

        << terug naar Recepten

         

                       

      Doet de video het niet, klik dan op deze link

      Meer video's zien? Ga dan naar ons YouTubekanaal