Kip met mangosalade

Kip met mangosalade 


 
Ingrediënten, voor 4 pers.: 
  • 800 g kippenpoten
voor de marinade:
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt          
  • witte peper, gemalen, naar smaak  
  • 12 g koriander, fijn gehakt           
  • 50 ml Thaise mekhong whisky of andere whisky  
  • 100 ml kokosroom                            
  • 75 ml Thaise vissaus
  • 10 g gember, geraspt
  • scheut donkere sojasaus
voor de mangosalade:
  • 20 g pinda's, geroosterd en grof gehakt   
  • 1 rode paprika                                                   
  • 1 komkommer, met schil in dunne linten 
  • 150 g mango, in blokjes gesneden 
  • 15 g verse munt, grof gehakt                                                           
  • 15 g verse koriander, fijn gehakt                                              
voor de dressing:
  • 5 g gemberrasp       
  • 12 ml limoensap       
  • 30 ml Thaise vissaus
  • 100 ml chilisaus                                                                                 
  • 20 g palmsuiker (toko)
 
Bereiden:
  1. Start met de marinade: hak de knoflook  en de koriander fijn. Rasp de gember en leg het in een kom. Voeg hieraan de rest van de ingrediënten voor de marinade toe. 
  2. Leg de kip in de marinade en laat het minstens 1 uur marineren. 
  3. Verwarm de barbecue voor op 180°C en op indirecte bereiding.
  4. Zet de kip op het rooster in het indirect gedeelte (dus naast de briketten) en rooster het in ca. 45 minuten gaar tot een kerntemperatuur van 70°C.
  5. Maak ondertussen de mangosalade. Rooster de paprika door deze ± 20 min. in het houtskool te leggen. De paprika zal helemaal zwart blakeren. Haal hem dan eruit en doe de paprika in een plastic zakje en laat even liggen. Was de komkommer en snijd het in stukken van ca. 6 cm lang. Haal met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte over de komkommers zodat lange linten ontstaan en doe die in de kom. Hak de munt en de koriander. Rooster de pinda’s op een bakplaat op de barbecue en laat afkoelen en hak ze vervolgens grof. Haal de paprika uit het zakje en verwijder het zwarte velletje. Snij de paprika nu in blokjes.
  6. Maak nu de dressing. Doe de geraspte gember, het limoensap, vissaus, chilisaus en palmsuiker in een kom en klop de dressing door elkaar. Meng de paprika, komkommer, mango, munt en de koriander met de dressing goed door elkaar. Strooi voor het serveren de pinda's er overheen.
  7. Trancheer de kipfilet en garneer het met de mangosalade en eventueel een beetje rijst erbij.




<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier