Mici - Pittig gekruide gehaktrolletjes

Mici -Pittig gekruide gehaktrolletjes 


 

hoofdgerecht, voor 4 pers.

Ingrediënten: 
  • 250 g rundvlees 
  • 250 g lam 
  • 500 g varkensvlees 
  • 100 ml runderbouillon 
  • 5 tenen knoflook, uitgeperst 
  • 1 mespuntje piment 
  • 1 mespuntje bakpoeder 
  • 1 snufje peper 
  • 20 g zout 
  • zoete of hete mosterd naar smaak 

Bereiden:
 
  1. Maal het vlees door de fijne schijf van een gehaktmolen. Of als je al gehakt hebt, meng de drie soorten door elkaar.  
  2. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe,  behalve de runderbouillon, en kneed het goed door.
  3. Laat het vlees nog een keer door de gehaktmolen gaan en giet er de hete runderbouillon overheen. Heb je geen gehaktmolen, schenk dan de bouillon er overheen en kneed het nogmaals goed door, gebruik er een  houten pollepel bij. Uiteindelijk moet het een los en soepel mengsel worden. Dek het gehaktmengsel af en zet het voor 12 uur in de koelkast.
  4. Vorm er vervolgens kleine worstjes van en grill ze op een hete barbecue.
  5. Serveer ze met een pikante of zoete mosterd.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier