Entrecote met grillgroente

Entrecote met grillgroente 

 Ingrediënten (voor ca. 4 pers.)  

voor de saus:
  • 400 g tomatenpuree
  • 100 g geklaarde boter
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml bouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 20 g zwarte peper, versgemalen
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 1 eetl. honing
  • zout
 
voor de grillgroente:
  • mix van groente (courgette, artisjokken, aubergine, venkel, champignons)
  • bataat, de zoete aardappel
  • olijfolie
voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. witte balsamico-azijn
  • 1-2 verse pepers, zonder zaadjes en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. sesamolie
  • zout en peper 
Bereiden:

  1. Fruit voor de saus in de geklaarde boter de sjalotjes en de knoflook ±1-2 min. aan. Schenk de rode wijn en de honing erbij en laat het geheel inkoken totdat het een dikke stroop wordt. Voeg nu de gepureerde tomaten toe en laat het nog ±45 min. zachtjes koken. Breng het op smaak met zout en peper en zet apart. 

  2. Strooi een beetje peper over het vlees en zet ze op direct -hoog- vuur aan elke kant 2-3 min. aan. Leg de entrecotes n in de nog hete tomatensaus ±5 min. 

  3. Was de verse groente en snijd ze in plakjes. Bestrijk ze met olijfolie. Gril ze vervolgens direct op matig vuur, totdat de groente een mooie grillstreep hebben.

  4. Maak van olijfolie, balsamico-azijn, rode peper, knoflook en de sesamolie de dressing voor de groente. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de gegrilde groente en serveer het met de entrecotes.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier

Deze video is mede mogelijk gemaakt door Envirofit