Kaasgehaktbrood

Kaasgehaktbrood

 Ingrediënten (voor ca. 4 pers.)  

  • 1  Munsterkaas
  • 800 g gemengd gehakt
  • 2 eieren
  • fijngesneden verse kruiden zoals rozemarijn, salie, peterselie, tijm en marjolein
  • 12 plakjes spek
  • chilipoeder, naar smaak
  • zout en peper
Bereiden:

  1. Meng het gehakt met de eieren en verse kruiden en vorm er een ‘nest’ van. 
  2. Zet in het nestje de kaas. 
  3. Zet de Pelletgrill of reguliere barbecue aan en stel hem in op een temperatuur van 200°C.  
  4. Bedek de kaas met een dekseltje gemaakt van aluminiumfolie. Dit om te voorkomen dat de kaas er boven uit rijst. 
  5. Zet het nestje er op (indirect) en bak dit voor ± 45 minuten
  6. Verwijder halverwege het aluminiumfolie. Op de bovenkant van de kaas gaat een knapperige korst komen. 
  7. Grill nu ook gelijktijdig de plakjes spek krokant. Snij voor het serveren het gehaktbrood in punten en leg er een krokant plakje spek op
<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier