Lamsbout met een whisky-ui-glaze

Lamsbout met een whisky-ui-glaze

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 1 lamsbout met been (ca. 2,5 kg)
  • 3 theel. gedroogde peterselie
  • 2 theel. gedroogde munt
  • 1 theel. gedroogde rozemarijn
  • 1 theel. uienpoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 3 eetl. grof zeezout
  • 2 theel. gemalen peper
voor de whisky-ui-glaze:
  • 2 grote uien
  • 50 ml donker bier
  • 80 ml whisky (Arran 10 jaar)
  • 100 ml honing
  • 100 g boter
rookhout:
  • Smokewood Whiskyblocks
Bereiding   
  1. Maak van de kruiden een rub en wrijf hiermee de lamsbout in.

  2. Laat het 3-4 uur marineren in de koelkast.

  3. Snijd de uien in reepjes en fruit deze in de boter lichtbruin tot bruin aan.

  4. Voeg vervolgens bier en honing toe en laat het geheel sudderen tot de saus iets stroperig is geworden. Laat afkoelen en roer er de whisky door heen.

  5. Verwarm een barbecue met deksel op een temperatuur van 190-200°C en leg er de lamsbout op het indirecte gedeelte, met een beetje ‘Smokewood Whiskyblocks’.

  6. Gril nu naar een kern van 60°C en smeer dan de whisky-ui-glaze erop.

  7. Gril nu verder tot een kerntemperatuur van 63°C (medium).


      << terug naar recepten

       

                     

    Doet de video het niet, klik dan op deze link

    Meer video's zien? Ga dan naar ons YouTubekanaal