Chicken Tikka

Chicken Tikka

 
Ingrediënten, voor 4 pers.: 

  • 1 kg kipfilet of kippendijen, in vierkante blokjes gesneden
  • 150 g yoghurt Griekse (of gewone) 
  • 2 eetl. plantaardige olie 
  • 2 eetl. citroensap 
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl. verse koriander, gehakt
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 theel. mint jelly 
  • 2 eetl tandoori masala 
  • 8 theel. korianderpoeder 
  • 6 theel. komijnpoeder 
  • 8 theel. knoflookpoeder 
  • 8 theel. paprikapoeder
  • 5 theel. gemberpoeder 
  • 5 theel. mangopoeder
  • 5 theel. gedroogd muntblaadjes, fijn gemalen
  • 2 theel. chilipoeder (optioneel)
  •  1 theel. milde currypoeder 
  • 1 theel. komijn poeder
  • 1 theel. garam masala 
  • ½ theel. zout 
  • ± 120 ml melk


Bereiden

  1. Doe alle marinade-ingrediënten in een blender en maak er een fijne, schenkbare mix van. Leg de kipblokjes in een zip-lock zak en voeg de marinade toe. Meng de marinade goed met de kip. Laat het geheel in de koelkast voor vier uur marineren. 
  2. Haal vervolgens de kip uit de zak en schud de overtollige marinade eraf. Spies de kipblokjes op ijzeren spiesen en plaats op het eind een halve ui (zo valt de kip er niet af wanneer de spies in de tandori barbecue zet.) 
  3. Grill de spiesen op een medium-warme barbecue ± 15 min., af en toe even draaien, tot dat ze gaar zijn. 
  4. Haal de kipblokjes van de spiesen en bestrooi met verse, fijngehakte, korianderbladeren en serveer met partjes citroen. 


 


<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


 Meer video's zien? 
Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier