Hert met whisky-hazelnoot-baconkorst

Hert met whisky-hazelnoot-baconkorst

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • Hert of 1 hertenbout à 1,2 kg
  • 150 g hazelnoten
  • 120 g reepjes spek
  • 60 g boter
  • 1 eetl. gehakte ui
  • 3-4 stengels tijm
  • 1 theel. vers gemalen peper
  • 30 ml whisky (Arran, 10 jaar)
  • ev. 50-75 g droog wit brood voor de korst

rookhout:
  • Smokewood Whiskyblocks

Bereiding   
  1. Hak de hazelnoten grof. Bak het spek lekker krokant in een pan, haal ze uit de pan en snijd ze fijn. Warm nu in een beetje boter, en het achtergebleven spekvet, de hazelnootjes op.

  2. Doe nu alle ingrediënten in een kom en meng ze door elkaar. Om een betere consistentie te krijgen kan je een beetje verkruimeld wit brood toevoegen. Verdeel vervolgens de massa over de bovenkant van de bout.

  3. Gril het vlees bij 180°C indirect, met een beetje rookhout, totdat je een kerntemperatuur van 58-60°C bereikt.


      << terug naar recepten

       

                     

    Doet de video het niet, klik dan op deze link

    Meer video's zien? Ga dan naar ons YouTubekanaal