Baconpizza rolletjes
Baconpizza rolletjes
Ingrediënten (voor ca. 12 stuks):
- 200 g bacon-jam, dit moet je voorbereiden
- 250 g lange plakjes ontbijtspek
- 100 g harde kaas zoals Grana Padano
- 2 middelgrote rode uien
- pizzakruiden of kruiden naar keuze
- 1 rol pizzadeeg, voor een bakplaat 60x40
- 250 g spekblokjes
- 3 middelgrote rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 g bruine suiker
- 100 ml balsamicoazijn
- 125 g gedroogde cranberries
- 1 eetl. olijfolie
- 1 eetl. tijm, vers of gedroogd
- chipotlepoeder of verse pepers naar smaak
- Bak voor de bacon-jam het spek in een gietijzeren pan op middelhoog vuur totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Zeef de spekjes en vang het vet op. Snijd de ui en knoflook in ringen en fruit ze in een skittel of pan op laag vuur. Voeg er dan bruine suiker aan toe en laat het geheel karameliseren. Blus het af met balsamicoazijn en laat het kort koken. Mix nu de gekarameliseerde balsamico-uien met de gebakken spekjes, cranberry's, olijfolie en tijm in een blender tot een mooie jam-achtige consistentie.
- Rol het pizzadeeg mooi uit en besmeer het tot de rand met de bacon-jam.
- Leg er nu de lange plakken ontbijtspek op.
- Snipper de ui en verdeel dit over het spek.
- Rasp de Parmezaanse kaas er overheen en strooi naar smaak de pizzakruiden op de pizza.
- Rol het pizzadeeg op en snij er dikke stroken van ca. 3 cm van.
- Gril de pizzarolletjes indirect bij 180-200°C voor ca. 15-20 min. tot het deeg lichtbruin is.