Longhaas Asian Style

Longhaas Asian Style

 Ingrediënten (voor ca. 4 pers.)  

  • 1 longhaas (ongeveer 800 g, 1-2 weken gerijpt) 
  • 1 stuk citroengras 
  • 1 limoenblaadje (djeroek poeroet)
  • 1 teentje knoflook 
  • 2 eetl. rietsuiker 
  • ½ eetl. limoensap 
  • 1 eetl. teriyakisaus 
  • 1 eetl. gele currypasta 
  • 1 theel. zout 
  • 1 theel. kerriepoeder 
  • 1 theel. paprikapoeder 
  • 1 stokbrood, in plakjes gesneden
voor de chimichurri saus: 
  • 15 g gedroogde peterselie
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 30 g gele paprika
  • 30 g rode paprika
  • sap van 1 limoen 
  • 4 theel. witte balsamico 
  • 1 teentje knoflook 
  • ½ ui 
  • 3 augurken 
  • zeezout 
  • versgemalen peper

Wij gebruikte voor dit recept de BBGRILL Kamado van OutTrade

Bereiden:
  1. Snijd de longhaas schoon (ook wel pareren genoemd) en verwijder dan ook de centrale pees, zodat de longhaas zich verdeelt in een groter en een iets kleiner gedeelte. 
  2. Snijd het citroengras in kleine stukjes en druk ze met een mes fijn. Rooster de knoflook en hak deze ook fijn. 
  3. Meng beide ingrediënten met elkaar en voeg daar de overige ingrediënten aan toe (behalve het stokbrood). 
  4. Leg de longhaas in deze marinade en zorg dat het vlees rondom bedekt is. 
  5. Wikkel dan het vlees in bakpapier en dan in aluminiumfolie en laat dit gedurende een uur marineren op indirecte wijze op de barbecue bij een temperatuur van 90°C. 
  6. Hak voor de chimichurri saus de peterselie fijn. Rooster de knoflook en hak deze ook fijn. Voeg er de in kleine blokjes gesneden paprika, augurken, uien en gedroogde tomaten erbij. 
  7. Besprenkel met het limoensap en meng alles goed met elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 
  8. Gril de longhaas ca. 12 minuten, op direct vuur, en haal het vlees er af wanneer je een  kerntemperatuur van 56° bereikt. 
  9. Trancheer het vlees, kort op de draad gesneden, en leg deze plakjes vlees op het stokbrood met chimichurri saus erbij geserveerd.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier

Deze video is mede mogelijk gemaakt door de BBGRILL Kamado van OutTrade