Flippin Cricket burger

Flippin Cricket burger

 Ingrediënten (voor ca. 4 pers.)  

(voor 1 hamburger):

  • 1 broodje
  • 1 burger/patty van 125 g
  • 1-2 jalapeños, gesneden
  • 1 eetl. roomkaas
  • 1 eetl. ingelegde uitjes
  • 1 eetl. in ahornsiroop gekarameliseerde uien

voor de ingelegde uitjes:

  • 250 ml vers geperst limoensap
  • 125 ml witte wijnazijn
  • 2 theel. zoutvlokken
  • 1 eetl. suiker
  • 2 grote witte of rode uien, in dunne plakjes gesneden
  • 2 theel. fijngehakte verse of ½ theel. gedroogde oregano
  • 2 jalapeños, in de lengte gehalveerd

 

Bereiden:
  1. Gril de ‘patty’ aan elke kant ca. 2½ minuut. Laat de uien met ahornsiroop op de grillplaat karameliseren. Toast de hamburgerbroodjes van binnen en buiten.
  2. Leg op de onderkant van het broodje ingelegde uien en daarop de gekarameliseerde uien. Hierop leg je de burger – ‘patty’- neer, waarop je de roomkaas over uitsmeert en garneer met de vers gesneden jalapeños. Dan de bovenkant van het broodje erop.
  3. Bereiden van de ingelegde uien: snijd de ui in ringen en doe deze in een glazen weckpot. Meng dit met suiker en zout. Wanneer alles goed opgelost is zet je de pot in de koelkast en laat je dit 24 uur staan. Dit is tot twee weken houdbaar.
  4. << terug naar FIRE&FOOD recepten

 


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier