Bistecca Fiorentina

Bistecca Fiorentina

 Ingrediënten   

  • 1 mooie cote à l'os dry- aged Chianina van Gustor
  • zout en peper
  • eventueel citroensap 
 
Bereiden:
  1. Haal het vlees een uurtje voor het grillen uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

  2. Dep de buitenkant eventueel droog met keukenpapier.

  3. Verwarm je barbecue goed voor.

  4. Gril het vlees aan alle kanten op de directe methode, zo’n ca. 3 – 4 min  per kant.Voor een mooie grillstreep. Laat hem dan op de indirecte zone verder garen tot je gewenste kerntemperatuur (48° kerntemperatuur voor medium rare).

  5. Pak het in aluminiumfolie en laat het vijf min. rusten. Trancheer het vlees. Maal er wat grof zeezout en peper er over en eventueel naar smaak een beetje citroensap.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier

Deze video is mede mogelijk gemaakt door Gustor Meat Boutique