Duckburger

Duckburger

 Ingrediënten   

  • 900 g Confit de canard - gekonfijte eendenbout  (een Franse kant-en-klare delicatesse)
  • 2 theel. eendenvet
  • zest van 1 citroen
  • 60 ml room
  • 120 g pittige cheddarkaas, geraspt
  • 2 eetl. kappertjes
  • 1 theel. rode peperkorrels ,platgedrukt
  • 1 eetl. verse dragon, gehakt
  • 1 theel. zout
  • 1/4 (ca. 2 eetl. ) rode paprika , geroosterd en fijngesneden in blokjes
  • 4 varkensnetten (buikvlies van een varken, te bestelen bij je slager)
  • 4 broodjes
 
Bereiden:
  1. Doe 1/3 van de gekonfijte eend  met het eendenvet, room en citroenrasp in een keukenmachine  en meng tot een gladde pasta. Voeg dan de kaas, kappertjes, peper, dragon, zout en de geroosterde rode paprika erbij. 
  2. Als laatste doe je de resterende stukjes gekonfijte eend erbij en deze schep je door het mengsel.
  3. Verdeel de massa in 4 gelijke burgers, let op dat de omvang van de burger past op het broodje. 
  4. Wikkel vervolgens de burger in het varkensnet. 
  5. Laat het goed sluiten en laat het geheel even goed koud worden in de koelkast. De burgers moeten goed gekoeld de grill op.
  6. Bereid je grill voor op de direct methode met een matige temperatuur. 
  7. Grill de burgers ca. 1-2 min. met de gevouwen kant van het varkensnet op het rooster totdat deze mooi goudbruin is. 
  8. Draai vervolgens de burger om en grill deze kant ook ca. 1-2 min.
  9. Snijd het broodje open en leg de Duck burger erop en drapeer er eventueel een beetje Provençaalse salade op en dek af met de bovenkant van het broodje.

 
<< terug naar FIRE&FOOD recepten 

 


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier