Texas Thin Red BBQ Sauce & Brisket rub_kopie

Texas Thin Red BBQ Sauce & Brisket rub


Brisket rub - ingredienten: 
  • 6 eetl. grof zeezout
  • 2 eetl. gemalen zwarte peperkorrels
  • 1 eetl. knoflookpoeder
  • ½ eetl. kristalsuiker
  • ½ eetl. tijm  
Bereiden:
  1. Meng alle ingrediënten en bewaar deze mix in en luchtdichte pot, op een koele en donkere plaats. Deze rub blijft dan zo’n twee weken houdbaar.
 
 
Texas Thin Red BBQ Sauce - ingredienten:

  • 1 eetl. boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 witte ui, fijngesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 120 ml brandewijn azijn
  • 240 ml runderbouillon
  • 80 ml Worcestershire sauce
  • 60 ml vers geperst citroensap
  • 1-3 Chipotle chilipepers (uit blik met adobo saus)
  • 80 g bruine suiker
  • 2 eetl. paprikapoeder, scherp
  • 1 eetl. zwarte peper
  • 1 eetl. komijn
  • ½ eetl oregano
Bereiden:
  1. Allereerst meng je de droge ingrediënten met elkaar (suiker, paprika, peper, komijn en oregano ). Zet dit opzij. 
  2. Smelt in een voorverwarmde pan de boter en fruit de knoflook en uien even aan. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt, anders wordt deze bitter van smaak. 
  3. Voeg dan de azijn, worcestersaus, tomaten- inclusief sap - en deChipotle chilipepers toe, goed roeren. Druk de chilipepers en de tomaten gerust goed fijn met een houten pollepel. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 10 zachtjes doorkoken. 
  4. Nu kan je de droge mix toevoegen. Wederom goed doorroeren en zorg ervoor dat alles goed oplost. Voorkom klontjes. 
  5. Tenslotte giet je het citroensap en de bouillon in de pan. 
  6. Breng het opnieuw aan de kook en laat de saus ca. 15 min. pruttelen – laat het niet meer koken. 
  7. De saus smaakt intenser hoe langer alle ingrediënten kunnen intrekken. Meestal maak ik deze saus een dag van te voren zodat ’s nachts de smaken hun werk kunnen doen. 
  8. Serveer deze saus warm met het vlees. Mocht je de tomaten- en Chipotle stukken te grof vinden dan kan je de saus altijd nog even zeven of pureren.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten