Crunchy Chorizo Fish

Crunchy Chorizo Fish

Ingrediënten, (voor 4 personen);
  • 4 stevige visfilet, zwaardvis
  • sap van een ½  limoen
  • 150 g oud brood
  • 250 g chorizo, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn geperst
  • zest van 1 limoen en dan in partjes snijden
  • 2 eetl. bladpeterselie
  • 2 eetl. Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 g boter
  • zout en peper

Bereiden:

  1. Breng je rookoven op temperatuur. 
  2. Schenk het limoensap over de visfilets en laat het een half uur staan. 
  3. Bereid in de tussentijd de topping. Snijd het brood in grove stukken en leg dit in een pan. Leg hierop de plakjes chorizo. Verwarm dit indirect voor ca. 15 minuten. Doordat de chorizo warm wordt verspreid het vet zich over het brood. Laat het afkoelen. Doe dit mengsel in een blender en voeg de knoflook, zest, peterselie, parmezaanse kaas en peper toe. Hak dit fijn. 
  4. Bedek de vis met deze topping. 
  5. Verdeel klontjes boter over de topping. Rook de vis op rond de 100-120 graden voor tenminste 30 minuten. Wij gebruikten kersenhout. Serveer direct.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video is mede mogelijk gemaakt door Bradley Smoker