Zalm van de plank

Zalm van de plank

Ingrediënten, (voor 4 personen);
  • 4 porties zalm
  • 50 g boter
  • 1 theel. verse munt
  • ½ theel. verse rozemarijn
  • ½ theel. verse tijm
  • ½ theel. verse gemalen peper
  • grof zeezout
  • 1 cederhouten plank
Bereiden:

  1. Week de plank ongeveer een half uur in koud water.
  2. Hak de verse kruiden en smelt de boter, meng dit met elkaar en breng op smaak met peper. Houd dit kruidenbotermengsel warm zodat het niet opstijft. 
  3. Smeer de zalm in met het botermengsel
  4. Leg de plank op de barbecue, laat even warm worden. Wanneer de plank gaat roken, leg je de zalm erop.
  5. De zalm is klaar wanneer de eiwitten er uit komen (ca. 20 min. afhankelijk van de grootte van de zalm en de warmte van je barbecue).



<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier