BBQ Kip uit de Dutch Oven

BBQ Kip uit de Dutch Oven

 
Ingrediënten:
  • 6 kippenbouten
  • 1 fles Sweet Baby Ray’s Barbecuesaus
  • 1 blikje cola
  • olijfolie
  • Dutch oven (DO)
  • Szeged World's Best Chicken Rub 
 
Bereiden
  1. Bestrooi de kippenbouten met de kipkruiden en wrijf ze in met een beetje olijfolie.
  2. Zet de DO op je barbecue op directe wijze, of op je stoofje, of op briketten (ca. 6).
  3. Leg de kip in de DO.  
  4. Voeg nu een de fles barbecuesaus er aan toe en het blikje cola. 
  5. Doe de deksel erop en leg er ca. 6-8 briketten op de deksel. Voeg ev. nog wat extra cola of water toe tijdens het kookproces, zodat het niet droog kookt.
  6. Na ongeveer 45 minuten is de kip klaar, de kip moet een kerntemperatuur van 70°C hebben. 
 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

 



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier
 
 
Deze video is mede mogelijk gemaakt door Campchef