Gepofte BBQ-aardappel

Nachos BBQ Style


Ingrediënten
  • mooie grote kruimige  aardappels
  • 200 g geraspte cheddarkaas
  • 200 g spekblokjes
  • 200 g creme fraiche
  • 1 bosje lente-uitjes
  • olijfolie
  • zout en peper 
Bereiden:
  1. Maak de aardappels schoon en verwijder eventuele pitjes.
  2. Leg de aardappels op het indirecte gedeelte van je barbecue en doe de deksel dicht. Gaar de aardappels in ca. 45-60 min.
  3. Bak ondertussen de spekjes uit en snijd de lente-ui in ringetjes.
  4. Haal de aardappels van de barbecue en snijd ze open. Hol ze een beetje uit met een theelepel. 
  5. Meng wat je uit de aardappel haalt met de spekblokjes en breng op smaak met een beetje barbecuesaus. 
  6. Vul de aardappels weer met dit mengsel en bestrooi ze met de kaas. 
  7. Leg de gevulde aardappels weer terug op het indirecte gedeelte van de barbecue, doe de klep dicht en laat het geheel lekker warm worden en de kaas mooi smelten. 
  8. Haal ze dan van de barbecue en garneer ze met de creme fraiche en de lente-uitjes.
Tip: Wil je de aardappels sneller gaar hebben, wikkel ze dan in aluminiumfolie en leg ze zo dicht mogelijk bij je houtskool of briketten.
 
 


 

Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier