Saté Lemak

Sate Lemak met satesaus

 
Ingrediënten 
  • 1 kg spek buikspek, zonder zwoerd
  • satéstokjes
  • zout en peper

voor de marinade:
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 theel. ketoembar
  • 1/2 theel. laos
  • 2 theel. rietsuiker of een stukje gula djawa
  • 1 theel. sambal
  • 2 eetl. ketjap manis
voor de satésaus:
  • scheutje ketjap
  • een paar goede eetlepels pindakaas
  • sambal, naar smaak
  • scheutje melk

Bereiden
  1. Week de spiesje ca. 30 minuten van te voren in koud water.
  2. Snijd het vlees in grote stukjes en bestrooi met zout en peper.
  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg het vlees er aan toe, goed mengen. Laat dit minstens een halve dag maar liever 1 nachtje in het vlees intrekken. 
  4. Zet voor de satésaus een pannetje op de barbecue met daarin de pindakaas, ketjap en melk. Even goed roeren en op smaak brengen met sambal.
  5. Rijg het spek aan de spiesjes en gril ze op het indirecte gedeelte van de barbecue. Serveer direct met een zelfgemaakte satésaus. 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier