Gerookte Cote de boeuf met whiskeyboter

Gerookte Cote de boeuf met whiskeyboter

 Ingrediënten

  • Cote de boeufs
  • barbecuerub, naar keuze
  • garnalen

voor de whiskeyboter:
  • 110 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theel. whiskey
  • 1 theel. bieslook, fijngehakt
  • 1 theel. peterselie, fijngehakt
  • zout en peper, naar smaak
voor de champignons:
  • 1 doos champigons
  • 1 eet. olie
  • 1 theel. uienpoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • zout en peper
Wij gebruikten de GX-Pro van Rookoven, meer info klik hier

Bereiden
  1. Maak eerst de whiskeyboter door de boter, knoflook, whiskey, bieslook, peterselie en zout en peper met elkaar te mengen. Zet koel weg. 
  2. Breng je rookoven op temperatuur, ca. 100°C. 
  3. Bestrooi het vlees met de rub.
  4. Maak de champignons schoon en doe ze in een kom met de olie en de overige ingrediënten. Leg ze in ovenschaal en zet ze in rookoven. Rook de champignons ca. 30 – 45 minuten.
  5. Leg de Cote de boeuf op het rooster en rook ze gedurende 1 uur, tot de gewenste kerntemperatuur. eg de garnalen er het laatste half uur bij.
  6. Haal het vlees uit de rookoven, laat ze even rusten in aluminiumfolie. Haal nu de garnalen er uit . Snijd het vlees in dunne reepjes en serveer met de knoflookboter, de champignons en de garnalen.

 
Deze video is mede mogelijk gemaakt door Rookoven.com