BBQ Chicken Burritos

BBQ Chicken Burritos

Door de Dutch BBQ Crew
 
Ingrediënten:

Burritos:
  • Flour tortillas (tortillas van tarwebloem)
  • Kippendijenvlees
  • Geroosterde, gesneden Jalapeños
  • Halve ringen Rode ui
  • Grof gesneden Tomaat
  • Geraspte Cheddar kaas
  • Spicy Chipotle BBQ Rub
  • Carolina Mustard Sauce
Garnering:
  • Verse coriander
  • Jalapeño sauce
  • Alabama White Sauce
  • Granaatappelpitten
  • Limoen
Jalapeño sauce:
  • 250 gr Rietsuiker
  • 250 gr water
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gr appelazijn
  • 4 gr Zeezout
  • 100 gr Fijngehakte Jalapeños
  • 2 st Uitgeperste Limoenen
Wij gebruiken voor dit recept de Yoder Smoker
 
Bereiden

Jalapeño sauce:
  1. Alle ingrediënten in een Skillet of Dutch oven.
  2. Skillet of Dutch oven in de hete BBQ zetten zonder deksel.
  3. Verwarmen tot de saus pruttelt, dan 15 minuten laten pruttelen.
  4. Overgieten in een vuurvaste schaal en af laten koelen.
Kip:
  1. Kippendijenvlees rubben met Spicy Chipotle BBQ Rub. Langzaam garen in de BBQ op ca. 110˚C tot de kip bijna gaar is (kerntemperatuur ca.66˚C). Kip uit de BBQ halen en even laten rusten.
  2. De BBQ temperatuur omhoog naar ca. 250˚C.
  3. Kip royaal insmeren met Carolina Mustard BBQ Sauce. Kip met de saus laten glaceren in de hete BBQ (eind-kerntemperatuur tenminste 74˚C).
Vulling maken:
  1. Uien in halve ringen snijden.
  2. Tomaten grof snijden.
  3. Geroosterde Jalapeños aan repen snijden.
  4. Cheddar raspen. Geglaceerde kip aan repen snijden.
Vullen en Afbakken:
  1. Tortilla vullen in laagjes met: Cheddar - Ui - Tomaat - Jalapeño - Kip – Cheddar - Ui - Tomaat - Jalapeño – Cheddar.
  2. Tortilla dichtvouwen en nog even terug in de hete BBQ. Tot de Burrito een mooi kleurtje heeft en de kaas is gesmolten.
Serveren met:
  1. Jalapeño saus, Alabama White Sauce, granaatappelpitjes, koriander en partjes limoen

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

 



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier
 
 
Deze video is mede mogelijk gemaakt door Yoder BBQ