Griekse spiesjes

Griekse spiesjes

 
Ingrediënten, voor 4 pers. 

voor de spiesjes:
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes peterselie
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • zout en peper
  • satéstokjes
voor de tomatenrijst:
  • 250 gram rijst
  • 1 ui
  • blikje tomatenpuree
  • paar teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 500 ml bouillon
  • 1 eetl. oregano
  • boter of olie om in te bakken
Verder eventueel:
  •  Tzatziki
Bereiden
  1. Week de satéstokjes in koud water.
  2. Maak eerst de tomatenrijst. Fruit in een pan de knoflook en ui. Doe hierbij de tomatenpuree, ontzuur dit even. Dan de tomatenblokjes en bouillon erbij. Strooi de rijst er in en kook de rijst gaar. Blijf goed roeren want dit kan snel aanbakken. Voeg eventueel nog extra vocht toe. Zet even weg. Deze rijst kun je ook lauw eten.
  3. Meng het gehakt met de ui, verse en droge kruiden. 
  4. Maak er langwerpige balletjes van een schuif ze aan een satéstokje. 
  5. Gril de spiesjes eerst direct, voor een mooie grillstreep. Leeg ze daarna op het indirecte gedeelte om gaar te worden.
  6. Serveer de spiesjes met de tomatenrijst, tzatziki en wat brood.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier