Spicy geroosterd varkensvlees

Spicy geroosterd varkensvlees

 
Ingrediënten, voor 8 pers.
  • 750 g varkensfilet
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 ui
  • 3 eetl. sherry
  • 3 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 2 theel. honing 
  • 1 chilipeper
  • 1 teentje knoflook
Bereiden
  1. Snijd het vlees met de draad mee in dikke plakken. 
  2. Rasp de gemberwortel, snipper de ui en snijd het pepertje in ringetjes. Laat naar eigen smaak de zaadjes in het chilipepertje zitten. 
  3. Meng dit met de sherry, knoflook, sojasaus en olie door elkaar, giet dit over het vlees en laat het geheel minimaal 1 uur marineren. Roer van tijd tot tijd om.
  4. Verwarm de bbq voor op 160-180°C. 
  5. Gril het vlees op de bbq en bestrijk het vlees met de  honing. Lekker met een gegrilde paprikasalade.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier