Gegrilde bavette steakhouse style

Gegrilde bavette steakhouse style 

 Ingrediënten

  • 1 bavette (flanksteak)
  • 1 eetl. Szeged World's Best Steak Rub 
  • 120 ml Worcestershire saus
  • 60 ml sojasaus
  • 3 eetl. bruine suiker
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. Dijon mosterd
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 60 plantaardige olie
  • 2 eetl. gehakte bieslook
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
Wij gebruikten voor dit recept de Own Grill van Tuincentrum Osdorp

Bereiden

  1. Maak in een blender een marinade van de worcestersaus, steak rub, sojasaus, bruine suiker, ansjovis, knoflook, mosterd, tomatenpuree en plantaardige olie.
  2. Haal 1/3 derde van de marinade eruit doe dit in een kleine marinadebak. Roer hier nog de bieslook en sjalotjes doorheen en zet koud weg.
  3. De overige marinade doe je in een ziplock met de bavette erin. Laat dit ten minste 1 uur maar het liefst 12 uur marineren.
  4. Breng je barbecue op temperatuur. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. 
  5. Gril op het direct gedeelte de bavette rondom ca. 3 minuten per kant. 
  6. Leg het vlees dan op het indirecte gedeelte van je barbecue en gaar het tot de gewenste kerntemperatuur. Lak het tussendoor met de achtergehouden marinade met de bieslook en sjalotjes.
  7. Laat het vlees even rusten en trancheer het in mooie plakjes.

 


Doet de link het niet? Klik dan hier
Meer video's zien? Ga naar ons YouTubekanaal
 
 


Deze video is mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum Osdorp