Gegrilde duif met appel

Gegrilde duif met appel

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 duivenborstjes
  • 2 dl wildfond
  • 2 eetl. appelstroop
  • 1 dl port
  • 1 theel. speculaaskruiden
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 appels, bv. goudrenetten
  • sap van 1 citroen
  • appelrookhout



Bereiding   
  1. Doe de fond met de appelstroop en port in een pannetje en laat deze inkoken tot de helft.
  2. Snijd de ongeschilde appels in horizontale plakken. 
  3. Marineer ze ca. 10 minuten in een mengsel van citroensap, 1 theel. speculaaskruiden, en 2 eetl. olie. 
  4. Bestrooi de duif met zout en peper en gril ze rondom gaar en bruin. 
  5. Gril de duif eerst velkant en dan op de andere kant. Voeg een beetje appelrookhout toe.
  6. Lak op het laatst de duif af met de appelstroopjus.
  7. Haal de duif van de BBQ bij een kerntemperatuur van ca. 52°C. 
  8. Gril de appelplakjes in ca. 4 minuten rondom goudbruin.
  9. Leg op elk bord een rondje gegrilde appel met daarop de duif en schenk er nog wat appelstroopjus overheen.
      << terug naar recepten

       

                      

    Doet de video het niet, klik dan op deze link

    Meer video's zien? Ga dan naar ons YouTubekanaal

    Deze video is mede mogelijk gemaakt door Kasteel Café Heeren Dubbel