Chicken Hawaï kebab

Chicken Hawaï kebab

 
Ingrediënten, voor 4 pers.:
  • 500 g kipfilet
  • 120 ml Sweet Baby Ray’s barbecuesaus
  • 120 ml sojasaus
  • 60 ml ananassap
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 1 eetl. rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. sesamolie
  • 16 blokjes spek
  • blokjes ananas
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 1 groene paprika, in grove stukken
  • 1 rode ui, in partjes
  • zout en peper
 
Bereiden
  1. Breng je barbecue op temperatuur. 
  2. Snijd de groente en spek zoals aangegeven.
  3. Meng de barbecuesaus met de sojasaus, ananassap, rijstazijn, knoflook en sesamolie in een grote schaal of kom. 
  4. Spies om en om een stukje ui, rode paprika, ananas, groene paprika, spek en kip. En vul zo al je spiesjes.
  5. Besmeer de spiesjes met de helft van de marinade.
  6. Gril de spiesjes rondom mooi bruin en gaar. 
  7. Smeer de spiesjes tijdens het grillen in met de overgebleven marinade. 
  8. De kip is klaar wanneer het een kern van 70°C heeft bereikt. Serveer direct.

 

 



Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier