Dutch Oven Short Ribs

Dutch Oven Short Ribs 

 Ingrediënten

  • Short ribs 
  • olijfolie, om in te bakken
  • 200 g plakjes ontbijtspek
  • 2 sjalotjes
  • 1 grote ui
  • 2 a 3 wortels
  • bloem
  • 500 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • takjes verse rozemarijn en tijm
  • zout en peper
 
Bereiden

  1. Snijd het ontbijtspek en de wortels in blokjes. Snipper de ui en sjalotjes. 
  2. Bak in een Dutch Oven het gesneden spek op een matige warmte, lekker bruin en knapperig. Haal het dan uit de pan en zet het even apart. 
  3. Bestrooi het vlees met zout en peper en haal het dan door de bloem.  
  4. Bak in het achtergebleven vet met nog wat olijfolie de short ribs rondom lekker aan. Laat elke kant max. 45 seconden aanbakken. Haal ze dan eruit en leg ze op een schaal.
  5. Bak nu in de DO de sjalotjes, ui en wortel. Wanneer de groente mooi zacht worden, voeg je de wijn toe. Blijf goed roeren zodat er niets blijft plakken aan de bodem van de pan. Breng het aan de kook, laat het een paar minuten koken en voeg dan de bouillon toe. Leg nu de short ribs er weer in met de verse takjes rozemarijn en tijm en de spekjes 
  6. Zet de deksel er weer op en laat het geheel nu zo’n 2½ uur sudderen. Leg op de deksel ook een aantal briketten voor de nodige bovenwarmte.

 


Doet de link het niet? Klik dan hier
Meer video's zien? Ga naar ons YouTubekanaal