Saté Babi

Saté Babi

 
Ingrediënten (voor 4 pers.)

  • 1 kg schouderkarbonade
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, fijngeperst
  • 1 eetl. ketoembar 
  • 1½ eetl. djinten 
  • 1 theel. koenjit                                                                                     
  • ½ theel. laos
  • stukje trassie
  • 2 theel. bruine suiker
  • 1½ blikje santen (kokosmelk)
  • 1 theel. sambal 
  • zout                                                                                                   
  • ev. asemwater  (tamarindepasta aangelengd met een beetje water)             
  • 2 eetl. ketjap manis
  • spiesjes

Bereiden
  1. Week de spiesje ca. 30 minuten van te voren in koud water.
  2. Snijd het vlees in stukjes en bestrooi met zout en peper.
  3. Maak een marinade van alle ingrediënten en doe het vlees hierin. 
  4. Laat dit afgedekt minstens een halve dag, het liefst een hele nacht marineren.
  5. Haal het vlees uit de marinade en spies het aan de stokjes. 
  6. Gril de saté rondom op het directe gedeelte van de barbecue en laat het, indien nodig, verder garen op het indirecte gedeelte. 
  7. Serveer met gebakken uitjes en bijvoorbeeld een barbecuesaus!


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier
Nog meer saté? Klik hier voor saté lemak Klik dan hier