Jamaican Jerk Chicken

Jamaican Jerk Chicken

 
Ingrediënten, voor 4 pers.:
  • 4 kippenbouten
  • scheutje sojasaus
  • 1 eetl. fijne suiker
  • 1 à 2 Scotch Bonnet pepers, zaadjes verwijderd (alternatief habanero, Madame Jeanette)
  • stukje gember, fijngesneden
  • 1 bosje lente-ui, in grote stukjes gesneden
  • verse tijm
  • 1 theel. kaneel
  • ca. 60 ml plantaardige olie
  • 2 sjalotjes, grof gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, grof gesnipperd
  • 1½ theel. zeezout
  • 1 theel. zwarte peper
  • een paar verse all spice besjes (alternatief ½ theel. piment, gemalen)
 
Bereiden
  1. Snijd de groente zoals boven beschreven.
  2. Doe alles in een grote kom en maak er een marinade. Schenk er eventueel wat meer olie bij in, de marinade moet vloeibaar zijn. Naar keuze kan je de marinade ook fijn pureren. 
  3. Snijd 3 sneden in de bovenkant tot op het bot van de kip.
  4. Leg nu de kip in de marinade en laat dit minstens 4 uur, het liefst een hele nacht marineren.
  5. Breng je barbecue op een temperatuur van ca. 180°C. 
  6. Zet de kip eerst op het directe gedeelte aan, op de velkant en dan de andere kant. En verplaats de kip dan naar het indirecte gedeelte van je barbecue om rustig door te garen. 
  7. De kip is klaar wanneer het een kern van 70°C heeft bereikt. Serveer direct.

 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier